semangat politik katak

Apa kata PM Najib

Kalau Najib anak jantan.....

26 May, 2009

PKR Kena Jerat

May 25th, 2009 | By webmaster | Category: M3m, News, Team PerakExpress, utama
Tu dia….. tu dia….. Amina Dola telah buat PC. Glamour you……!!! Dalam PC tu, dia siap angkat dan tunjuk CD yang mengandungi bukti audio yang konon nyer, dua orang wakil PKR mahu merasuah dia agar tidak bertanding dalam PRK Penanti…. Teringin jugak nak dengor… Ada ke sesiapa yang ada CD audio tu….???

Kata Amina Dola…. dia disogok dengan wang sebanyak RM80000….. dan akan dilantik menjadi Yang diPertua MPPP jika dia menarik diri. Jika dia berjaya mengalahkan Dr Mansor, dia akan dibenarkan menyertai semula PKR serta akan ditawarkan jawatan TKM 1 Pulau Pinang. TKM1….. what a joke…!!! Woit… hebat sangat ke si Amina Dola ni… sehingga PKR sanggup ‘melutut’ sampai begitu sekali…. My God…., cara dia berdrama seolah-olah PKR tak boleh menang kerana dia batu penghalang nyer….. seolah-olah PKR is sure to bungkus di kubu kuat nyer sendiri.!!! Giler ke apa makcik kita ni……

Ya Allah… begitu hebat nyer tawaran PKR pada Amina Dola. Awat cek oi…. PKR tak dak confident pada Dr Mansor ka??? Dr Mansor tak boleh menang ka….. sehingga terpaksa pulak buat deal dengan Amina Dola. In other words… Amina Dola kata, yang PKR nak jadikan dia spare tyre ler….. Win-win situation…. lagu tu ka??? But…. obviously makcik kita ni tak sior….

Apa nonsense dia cakap ni….??? Saja nak bikin gempaq…. ka??? Aku tak pikir yang PKR is that desperate…. After all, Penanti kan ke kubu kuat PKR….?? Mengapa pulak PKR rasa was-was sama ada Dr Mansor boleh menang atau tak….. Tak masuk akai langsung!!

Tentang offer jawatan TKM1 pulak…. nak tergelak pun ada. Bukan ke salah satu sebab Amina Dola digugurkan dan tak dilantik semula ke jawatan nyer dulu adalah kerana prestasi nyer yang tak memuaskan….. So why on earth PKR nak offer orang yang cannot perfom and deliver, jadi TKM 1….??? Nak cari penyakit….???? It doesn’t make sense langsung.!!! Antara Dr Mansor dengan Amina Dola…. siapa rasa nyer yang lebih berkemampuan untuk perform dan deliver….. Dari mata kasor nyer…. of course ler, Dr Mansor…. am I right??? Dia pulak…….. isy… tak payah cakap ler…. tak baik jatuhkan ‘water face’ orang. You know….. I know…. we know…. cukup ler!!!

Semua drama ini, menguatkan lagi persepsi yang Amina Dola ni hanya berdrama…. main wayang…… just to get cheap publicity and at the same time to tarnish PKR’s imej and reputation.!!! Don’t play with fire…. bahaya. Hang tanggung ler akibat nyer nanti jika didapati semua ini fitnah semata-mata….. dan mungkin juga ini satu drama yang telah di set-upkan oleh pihak musuh…. Tak mustahil, kan??? Wallahu’alam……

Dia kata lagi …. esok dia akan serahkan bukti-bukti tersebut… kepada SPR dan akan membuat aduan polis. Baguih…. hat tu aku setuju sangat….. Report dan adu cepat… Semua orang tak sabaq nak tahu, siapa dua orang hamba Allah dari PKR itu…… Biaq kebenaran terdedah…. walau pun sekira nyer pahit untuk ditelan……

Selain bukti audio… dia juga mendakwa yang dia ada gambar tentang semua dealing yang berlaku antara dia dengan dua orang wakil PKR tu…. yang konon nyer, telah mendapat restu Anwar…. Adehhh…. kesian aku dekat Anwar, orang asyik perguna nama dia dan apa-apa pun, jari akan tertuding kepada Anwar….. Yang buruk…., semua Anwar… Eeeeii….sabor jer aku……

Ref: malaysiakini:mStar onlime

4 comments:

Waris Pahang said...

Azmin kata Aminah Ronggeng, ikutlah apa kau nak kata Azmin. Yang Penting PKR ditonggengkan.

Anonymous said...

Depa tunjuk cd apa tu? Tak nampak pun cover cd... Cd blue mak min ke tu? Nak oder satu bleh tak...

acoi2005 said...

DAULAT TUANKU...kami rakyat Perak mau kan pilihanraya bagi memilih MB Perak kami sendiri...BUBARKAN DUN PERAK

Anonymous said...

biasalah BN,budak nakal. budak2 memang camtuh pounnnnnnn